Recension: In Denial

 

Efter en tid i stugan i Norge, där grabbarna i Dream Drop även tidigare skrivit låtar, har de nu släppt ännu en låt från den norska fjällen. Låten smygsläpptes i helgen på Youtube och kommer senare under hösten till Spotify.

Låten börjar, som så många andra Dream Drop-låtar, med ett lugnt och melodiskt gitarriff. Sångaren Joars första rad ”I’ve been to places where dreams go to die” kan handla om den Göteborgska förorten Mölndal där vissa av medlemmarna bor.

Under låtens första minut växer den och man väntar på att något stort ska hända. Låten byggs upp men man tvingas vänta ytterligare en stund innan den exploderar i ren Dream Drop-anda. Men trots att vi tvingas vänta på explosionen och tempoökningen så gör det inget. Textraderna och Joars riviga och något råa sång håller ett starkt grepp om öronen.

När trummorna 1:30 in i låten, ungefär när Joar i låtens video håller sig för huvudet som om han glömt att köpa mjölk på ICA, börjar trumma igång på riktigt har man svårt att låta bli att gunga i takt.

30 sekunder senare exploderar låten. Både låten och låtens musikvideo växlar till högsta växeln och bandets medlemmar danser (?) återspeglar nog hur de flesta som lyssnar på låten hoppar runt vid låtens klimax.

In Denial är en låt som har det mesta och ger en förhoppning om en intressant framtid för bandet med (förhoppningsvis) många minst lika tunga låtar framöver.

 

BETYG: 4 av 5 

Kommentarer inaktiverade.