Recension: Color in Gray

Göteborgsbandet Dream Drop har börjat om på nytt. Efter att ha gått från att vara fem till fyra har bandet fått ett stort sound. Bandet har tidigare bara släppt enstaka låtar men har redan fått en fanskara i hela världen.

Sångaren Joar Westerlund visar under EPn upp sitt breda register både röst- och känslomässigt. Han ger låtarna både en tyngd och råhet med sin riviga röst och kontrollerade skrik. Joar lyckas även bjuda in oss på flera känslosamma och lugna stunder under låtar med lägre tempo och vackra texter.

Inspirationen är vid vissa delar skrattretande tydlig. Hade någon av Linkin Park eller Bring me the Horizons producenter upptäckt göteborgarna hade de nog fått ett samtal hem där skivbolagen hävdar stöld.

Men det ska grabbarna i bandet snarare se som en komplimang. För att vara ett så fräscht band ger låtarna en hint om den framtid som medlemmarna kan komma att nå, mycket tack vare låtarna på Color in gray. För ni ska inte bli förvånade om ni inom ett par år ser ett gäng göteborgare på festivalscener och arenor runt om i världen.

Color in Gray är nämligen så bra. Låtarna är välkomponerade, texterna bra och bandet tajt.

Jag väntar redan på nästa album och att få se Joar och de andra starta moshpits över hela världen.

Kommentarer inaktiverade.