Krönika: In Unai we trust

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Då var det äntligen dags igen. Dags för en ny fotbollssäsong, nya matcher och med det nya hjärtattacker efter svaga försvarsinsatser i norra London. Eller?

När Wenger, till slut, drog upp sin krånglande dragkedja och tog flyttkartongerna från Emirate Stadiums marmorgolvprydda kontor sattes en ny skylt upp på dörren till kontoret: Unai Emery. Mannen med de nya idéerna som förhoppningsvis ska göra Gunners till ett vinnande lag och få Arsenal Fan TV att sluta spy galla.

De sista åren med Wenger präglades av säsonger utan titlar och supportrar som tävlade i att kunna hitta flest saker som inte stod rätt till. En stor del av det som supportrarna utanför arenan var fel var spelarköpen. Wenger var inte precis känd som tränaren som gick till spelarmarknaden tidigt när fönstret öppnade, utan väntade gärna tills dess att fönstret nästan var helt stängt.

Så såg det inte ut när hans spanske efterträdare tog över. Emery hade knappt hunnit snickra ihop sin Billy-bokhylla i kontoret innan klubben presenterade sommarens första nyförvärv. Om Arsenals supportrar blev glada? På Twitter snackades det redan om guld i liga och Europa.

Efter det har det bara rullat på Torreira, Lichsteiner och Leno, bara för att nämna några, har presenterats och spelat sina första matcher. Med detta fick Unai med sig majoriteten av fansen som för ett par månader sedan skrikit sig hesa när de krävt Wengers avgång.

Sportsligt har starten av säsongen för Gunners inte varit den bästa. En försäsong med segrar och förluster visade tecken på att man hade fått ihop ett spelsuget och spännande lag. Men mycket mer än så gick inte att få ut från matcherna i Asien och Europa.

Ligapremiären var inte heller den så mycket att hänga i granen. Mästarlaget från Manchester visade att de fortfarande var ligans bästa lag och körde mer eller mindre över Arsenal som inte alls hängde med när Aguero, KDB och Sterling rusade fram.

Men, jag tror inte att man i norra London bör vara orolig. Åtminstone inte om man stöttar laget söder om Finsbury Park. Jag tror snarare att det kan bli en kul säsong för Arsenal. Visst, det har inte alltid sett jättebra ut hittills under Unais ledning. Men det gjorde inte heller Sixtinska Kapellet efter en vecka.

Att bygga ett nytt lag tar tid. Fråga bara Klopp och Guardiola som kämpade innan deras hårda slit i sina nya klubbar fick belöning.

Så,  alla Gooners. Lita på Unai. Lita på honom och ledningen, men bli inte arga eller besvikna om allt inte klaffar direkt. Speciellt inte mot ett mästarlag. Det kommer ta tid, men jag tror att, precis som för Klopp,  kommer belöningen och det kan återigen firas på Seven Sister Road.

Kommentarer inaktiverade.